Trädfällning av en tall

Trädfällning av en tall

Minns ni stormen i fjol? Det kan i alla fall inte ha undgått någon här i grannskapet för det var den värsta stormen i mannaminne och det var efteråt en tall i trädgården som var på tre kvart och behövde fällas och jag fick då kontakt med en trädfällare som fällde trädet och det var så bra att inte trädet föll över bilen, men det hade kunnat hända. I det här inlägget ska jag prata några ord med er om trädfällning eftersom det kanske är en tjänst som någon behöver av er som kommer hit till bloggen.

Trädfällning sker med såg eller motorsåg. Men trädfällning handlar inte bara om att fälla träd, utan det finns också trädvård där man beskär trädgrenar så att de blir högre och bättre med tiden. Det är oftast mindre grenar som tas bort vid denna typ av trädfällning. Det innebär att om någon vill ha trädfällning eller trädvård kan de kontakta ett trädvårdsföretag och be om en konsultation. Typer av trädvård är bland annat trädformning, gallring av kronan och kronrengöring där man tar bort grenar som är brutna eller döende från trädets krona. Det finns också avlägsnande av död ved som innebär att man hugger ner död trädved som har dödats av insekter som barkbaggelarver, svampförfall eller sjukdomar. I kombination med beskärning finns det kronförhöjning som ser till att nytillväxten på ett träd växer mer upprätt så att träden blir högre utan att växa för högt.

Om man har en trädfällare som utför båda typerna av trädtjänster verkar det för mig som om det innebär bättre service eftersom man inte behöver gå till mer än ett företag 

Sammanfattningsvis är trädfällning ett viktigt arbete så du bör endast kontakta ett välrenommerat trädvårdsföretag som har funnits en tid, helst online eftersom ni får kontakt snabbt den vägen.

Kommentarer är stängda.