Tips till dig som ska renovera

Tips till dig som ska renovera

När du ska renovera finns det en hel del saker att tänka på för att få ett lyckat resultat. Här är några tips från till dig som ska renovera:

– Planera noga. Gör en detaljerad ritning över vad du vill ändra och hur du vill att det ska se ut. Detta gör det enklare att förstå vad som behövs och undvika onödigt arbete. Du kanske ska renovera delar av ditt hem eller satsa på en totalrenovering?

– Sök inspiration. Ta en titt runt på nätet eller i inredningsmagasin för att hitta idéer. Det är ofta en bra startpunkt för att planera hur du vill att ditt hem ska se ut.

– Budget. När du vet vad du vill göra, sätt upp en budget. Detta gör det lättare att styra renoveringen och hålla koll på kostnaderna.

– Hitta rätt hantverkare. Fundera på vilka delar av jobbet du vill göra själv och vilka som kräver professionell hjälp. Ta sedan reda på företag i ditt område och jämför deras priser. Det finns företag som kan erbjuda hjälp både i Solna och Vällingby och ett av dem har jag anlitat för en totalrenovering och är mycket nöjd.

– Sätt igång med jobbet ! Med en bra planering och budget är du redo att sätta igång. Ha tålamod, det tar oftast längre tid än man tror – men resultatet blir ofta värt mödan! Men detta gäller till dig som ska göra det själv, vänder du dig till hantverkare kommer det givetvis gå fortare.

– Glöm inte de små detaljerna. När du är klar med de stora jobben, satsa på de små detaljerna som kan göra stor skillnad. Tänk på belysningen, inredningen och färgerna i ditt hem. Det är ofta de små sakerna som gör att man verkligen blir nöjd med resultatet.

Med dessa tips i åtanke är du redo att ta tag i jobbet, lycka till!

Kommentarer är stängda.